*Ens haviem equivocat*


 *Ens havíem equivocat*

No havíem vist el poder del que és primordial i, quan només el que és primari ens cura i ens alimenta, és just ara el moment per redimensionar i justipreciar el que és essencial i el que és accessori; si les tasques bàsiques són les que han estat les menys retribuïdes i pitjor valorades (sanitaris, neteja, agricultura, operaris de supermercats, transportistes...). I en el pla cultural no hem estat capaços de valorar els sabers considerats injustament inútils (música, literatura, art, investigació cientifica) és el moment per formar noves generacions amb aquests valors.

Si ens equivoquem aquesta vegada, com va dir Giordano Bruno al seu “Candelero”: Tot depèn del primer botó; cordar-lo a la trau equivocada significarà, irremeiablement, continuar cometent error rere error, i crec que a Europa ja no hi ha temps per a això.

I recordar a Angela Merkel que els varem financiar la unió de les dues Alemanyes, a cost zero. I dir amb Plató al “Banquet”: Estaria bé, Agató, que la saviesa fos cosa de tal naturalesa que, en posar-nos en contacte els uns amb els altres, fluís del més ple al més buit, com flueix l'aigua a les copes , a través d'un fil de llana, de la més plena a la més buida.

*B.M.*

Comentarios

Entradas populares de este blog

*Huidas*

*Nules News, 2*

*Camposanto*